30 Kasım 2009 Pazartesi

Portakallı Pırasa..

Pırasa sevmem. Ama şifa niyetine yiyeceğim artık. Hele bu tarifimi keşfettiğimden beri herhalde her gün yesem bıkmam. Portakallı pırasanız daha tatlı olsun isterseniz şekerini biraz arttırın.


Malzemeler...
4 sap pırasa,
1 adet portakal,
1 tatlı kaşığı şeker,
yarım çay bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 çorba kaşığı ay çiçek yağı,
1 bardak soğuk su,
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (isteğe bağlı)








Hazırlanışı...


Pırasaları yıkayıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz. 3 çorba kaşığı ay çiçek yağını tenceremize koyup yıkadığımız pırasaları, pirinç ve tuzu katıp 3 dakika kadar kavuruyoruz. Zaten pırasalar yarı boya kadar küçüldüğünde diğer malzemeleri ekleme zamanımız gelmiş demektir. Portakalı limon sıkar gibi bir kaba sıkıp olası çekirdeklerinden kurtulun. Eğer benim gibi soğan kokusundan rahatsız olursanız, kabuğunu da rendeleyip pırasanın o kokusundan biraz kurtulabilirsiniz.Şeker, portakal suyu, 1 bardak soğuk su ilave edip tencereniz kaynadığında altını kısın. 15 dakika da sofranızı hazırlarsınız. Yemeğiniz de hazır olur. Ben sızma zeytinyağı ilave ederek, maydanoz ve roka ile yemeyi tercih ediyorum. Sizlere de afiyet olsun.. 

mutfak sanattır!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP