6 Kasım 2009 Cuma

fırında makarna (zeytinli tavuklu)



fırın makarna (tavuklu-zeytinli)


malzemelerimiz...


* yarım paket makarna- çeşidi size kalmış..
* 2 parça tavuk göğsü
* dilimlenmiş zeytin- çeşidi size kalmış..
* beşamel sos - hazırını da alabilirsiniz. yok ben yapıcam hamaratım derseniz tarifi burada.
* 100 gram. kaşar peyniri








Hazırlanışı...


Makarnamızı oldukça az suda haşlıyoruz. Yağ ve tuz eklemenize gerek yok. Aynı anda başka bir tencerede ise tavuk göğsünü haşlıyoruz. Haşlanan makarnayı ısıya dayanaklı bir borcama aktarıyoruz. Tavukları da haşlandığı yerden çıkarıp küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Tavuk suyunu ise başka bir kaba aktarıp soğuk kış günlerinde çorba yapmak için buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Nerede kalmıştık evet haşlanan makarnaların üzerine küçük parçalara ayırdığınız tavukları yerleştiriyoruz. Üstüne isteğe göre zeytin taneleri ekleyip karabiber, tuz gibi baharatlarla tatlandırıyoruz. Beşamel sosu hazırlayıp üstüne döküyor kaşar peynirlerini de bu karışımın üstüne rendeliyoruz. fırında üstü kızarıncaya kadar 150 derece de yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Pişirmeden evvel ve pişirdikten sonra ki iştah açıcı görüntülerini de ekledim. hala mutfağa gitmediniz mi? Ağzımıza layık fırında makarna hazır. Pişirme hazırlama süresi toplam 30 dakika süren bu doyurucu besinle değişik bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun..










1 yorum:

ozlem

kesin denenecek bu tarif, kesin :)

mutfak sanattır!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP