20 Kasım 2009 Cuma

soğuk kış için sıcak domates çorbası..



Sebzeler ile aram iyi değil, ama iyi olmak zorunda. Bol bol sebze yemeli vitamin almalıyız. Domuz gribinden korunmalıyız. Bu görüşle hazırladığım tamamı ile orjinal olan bu uydurmasyon tarifimi sizinle paylaşmaktan gurur duyuyorum.. 
Tatatammm işte malzemeler...



Yarım kilo domates,
3 kaşık sızma zeytiyağı,
1 su bardağı süt ya da yarım su bardağı krema,
Fesleğen ya da kokusundan hoşlandığınız bir baharat,
Üzeri için ben tulum peyniri koyuyorum ama yemesi zor bile olsa tadı güzel olsun derseniz 50 gr. kadar kaşar peyniri rendesi,
evde ki sebzelerden bir miktar havuç, kabak olabilir,
2 kaşık un,
2 bardak su.


Hazırlanışı,


Sabahtan domateslerimizin kabuklarını soyup küçük bir tencerede üzerine 3 kaşık sızma zeytinyağı koyarak bekletiyoruz. Küçük küçük doğrar ya da rendelerseniz de olur. Ama normal tarif de daha çok yağ koyarak fırında kabukları soyulmuş domatesleri pişirerek ön hazırlık yapılıyor. Ülke de sızma zeytinyağının fiyatı belli. Dolayısı ile ekonomik bir tarif için küçük kesilmiş domatesleri sabahtan zeytinyağı içinde bekletmek daha işimize gelir. Havuçları iki bardak su bir bardak süt içinde 10 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra kabakları ve domatesleri ekliyoruz. Domates ve kabakların piştiğine kanaat getirdiğinizde, (takriben 10 dakika pişirmek yeterli) blender da tüm malzemeleri çekiyoruz. Üzerine fesleğenleri ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Kıvamı istediğiniz gibi olmadıysa başka bir tencere de 2 kaşık un kavuruyoruz ve çorbamıza ekliyoruz. Ay ben bunlarla uğraşamam derseniz Knorr var mis gibi o da karnınızı doyurur:) Afiyet olsun.

1 yorum:

casminella

Soğuk kış günleri çok iyi bir fikir, ben de sebze sevmeyenlerdenim,ama bu çorbayı deniyicem, ellerinize sağlık...

mutfak sanattır!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP