6 Kasım 2009 Cuma

mercimek köfte sever misiniz?

Malum bir krizdir gidiyor. Teğet de geçmedi. Yemek ziyan etmek en sevmediğim şeydir. Bizde aşağıda anlatacağım şeyler ile yemeği başka bir şeye dönüştürdüğüm için pek ziyan olmuyor. Sizde deneyin hem yeni tadlar denemek güzel şeydir. Değişiklik iyidir. Mesela dün akşam yemeğini hazırlarken çok açgözlü davrandınız daha çok yapınca ancak doyabileceğinizi sandınız. Sonuç hüsran. Bir sürü pilav arttı. Pilavın da yeniden ısıtılmışı pek güzel olmaz. Hem papaz da hergün pilav yemezmiş değil mi? O zaman bu pilavdan faydalanmak lazım.. Buyrun tarif aşağıda..




malzemeler..




2 bardak mercimek
1 orta boy soğan
dünden kalan pilavımız yaklaşık 5 çorba kaşığı ya da 1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 kaşık salça
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 bardak sıcak su






Hazırlanışı..


Soğanın kabuğunu soyup doğruca buzluğa atıyoruz. Atıyoruz ki soyarken bizi ağlatmasın. O buzluktayken biz mercimeği yıkayıp sıcak suyu ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince 5 kaşık dünden kalan pilavımızı ilave ediyoruz ya da haşlanmış pirincimizi. Diğer tencerede 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağında doğradığımız soğanları ve 2 kaşık salçayı öldürüyoruz. Soğanı ne kadar çok kavurursanız o kadar karamelize olur. Dolayısı ile mercimek köftemiz tatlı olur. Salçayla 5 dakika kavurduğunuz soğanları diğer malzemeler ile karıştın. Tüm baharatları ince kesilmiş maydonozları da bu karışıma ilave edin. Köfte şeklinde biçimlendirin yanında limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..





0 yorum:

mutfak sanattır!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP