18 Kasım 2009 Çarşamba

mis gibi börekcikler..

Bugün meteorlar kayacakmış hava da tam sahilde gezmeye müsait.. Termosa da çay koyduk mu akşam gezmesi yapılabilecek bir durum oluşuyor. Sıcacık da börek olsa çantamızda.. Oh mis.Evdeki herhangi bir iç malzemesiyle yapabilirsiniz bu tarifi.
Dereotlu peynirlisi olur, sosislisi sucuklusu olur. Çok güzel bir sabah kahvaltısı için. Ama ben akşam yemeği için kahvaltıdan kalan salçalı sosisleri değerlendirmeyi uygun buldum. Sizinde paşa gönlünüz nasıl isterse.....



Malzemeler...


7 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri için 1 yumurtanın sarısı
İçi için 4 kaşık sosis (küçük küçük kesilmiş)


Hazırlanışı...


Un, sıvı yağ, yoğurt tuz bir kapta karıştırılır üzerine bir ince bez örtülüp yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra unlu bir zeminde küçük bir elma büyüklüğünde parçalar bir güzel açılır. İçine hazırladığımız içten konulur. yarım ay olacak şekilde kapatılır. fırına vermeden evvel üzerine 2 çorba kaşığı su katılmış yumurta sarısı sürülür isterseniz susam ile de süsleyebilirsiniz. 30 dakika 200 derece de pişirilir. Afiyet olsun..




Yine resimlerini çekemeden yedik bitti ben görüntüye benzer internetten bir şeyler yüklemek istemedim. Tarifi tekrar yaptığımda bu yazıyı günceller resmini eklerim. Söz vallahi..

2 yorum:

obez ve şişman bir sevgi

tarifi vermekle kalmayınız, tattırınız yahu

ozlem

eee foto nerde foto!

mutfak sanattır!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP