7 Aralık 2009 Pazartesi

BMA usulü Bandıma

Bu yemeği Devletşah'ın anlattığı bir tv. programında gördüğümden beri kaçıncı yapışım bilmiyorum. Hem çok kolay hem de çok lezzetli oluyor. Etle yaptığınızda tadı aynı İskender gibi olmuştu. Bugün de Kurban bayramı dolayısı ile dolapta duran kavurmalar ile yapacağım. Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler...
2 yufka,
1 su bardağı süzme yoğurt,
1 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber,
1 tane küp şeker,
2 kaşık salça,
200 gram kadar et ( aslında tavuk göğüs eti ile yapılıyor)
100 gram tereyağı,
1 bardak su.




Hazırlanışı...

Yufkaları açıp daha sonra rulo şeklinde sarıp uzun bir rulo elde ediyoruz. 2 parmak kalınlığında kesip yanyana bir borcam kaba diziyoruz. gül şeklinde yan yana bir sürü yufkamız oldu bunları fırında 20 dakika çıtır çıtır olacak şekilde pişiriyoruz. Diğer yanda kavurmayı biraz ısıtıp, parça parça olana kadar baharatlarla tencerede biraz çeviriyoruz. O arada yoğurt ile ezdiğiniz sarımsakları karıştırabilirsiniz. Başka bir tencere de ise salçamızı su ile karıştırıp 1 küp şekeri atıyor, kaynatıyoruz. Küçük bir kapta da yufkaların pişmesine yakın tereyağı eritiyor kırmızı biber ile karıştırıyoruz bu bölüm, yemeğimizin lezzetini verecek olan bol kalorili kısmı. Yufkaları fırından alıp üzerine etleri sonra yoğutlu karışımı en sonunda da tereyağlı biberi döküyoruz. Oh mis.







mutfak sanattır!   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP